EKO Porkkana- & perunasose
Ainekset (4–5 annosta):
- luomuporkkanaa 2,5 dl
- luomuperunaa 2,5 dl
- luomurapsiöljyä 1 rkl
- Vettä
Tee näin:
1. Huuhtele ja kuori porkkanat ja perunat ja pilko ne isoiksi paloiksi. Pane kattilaan juurekset ja sen verran vettä, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia (tai kunnes juurekset ovat pehmenneet).
2. Säästä 0,5 desilitraa keitinvettä.
3. Lisää rapsiöljyä ja sekoita tai muhenna keitetyt juurekset säästämäsi keitinveden kanssa. Sekoita, kunnes koostumus on tasainen ja sileä, mutta älä sekoita liian kauaa, sillä muuten soseesta voi helposti tulla liisterimäistä. Tarjoile, kun sose on jäähtynyt sopivaksi pienille suille.
EKO Palsternakka- & perunasose
Ainekset (4–5 annosta):
- luomupalsternakkaa 2,5 dl
- luomuperunaa 2,5 dl
- luomurapsiöljyä 1 rkl
- vettä
Tee näin:
- Huuhtele ja kuori palsternakat ja perunat ja pilko ne isoiksi paloiksi. Pane kattilaan juurekset ja sen verran vettä, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia (tai kunnes juurekset ovat pehmenneet).
- Säästä 0,5 desilitraa keitinvettä.
- Muhenna keitetyt juurekset säästämäsi keitinveden kanssa. Jatka muhentamista, kunnes koostumus on tasainen ja sileä. Lisää vettä, kunnes koostumus on sopiva.
- Lisää lopuksi öljy ja tarjoile, kun sose on jäähtynyt sopivaksi pienille suille.
Käytämme kotisivuillamme evästeitä parantaaksemme käyttäjäkokemusta sekä kotisivun toimivuutta ja analysointia sen käytöstä. Vieraillessasi sivustolla keräämme myös tietoa sinusta, jotka voivat muodostaa henkilötietoja. Lisätietoja tästä sekä oikeuksistasi löydät henkilötietoselosteestamme
Lue lisää evästeistä
Sulje
Lue lisää evästeistä
Sulje