EKO Lasagne
Ainekset (4–5 annosta):
- luomusipulia 1 dl
- hienonnettua luomujuuriselleriä 0,5 dl
- luomuporkkanaa 1,5 dl
- luomurapsiöljyä 1 rkl
- luomutomaattimurskaa 2,5 dl
- naudan luomujauhelihaa 100 g
- luomuoreganoa 1 tl
- luomupastaa (esim. pastatähtiä) 1,5 dl
- luomuvehnäjauhoja 1,5 rkl
- luomumaitoa 2 dl
- mietoa luomujuustoraastetta 25 g
Tee näin:
- Huuhtele juuriselleri ja kuorittu porkkana ja pilko ne pienemmiksi paloiksi. Pane juurekset pataan ja lisää tomaattimurska, oregano ja jauheliha. Anna kiehua.
- Sekoita jauhelihaa tehosekoittimessa, kunnes koostumus on sopiva.
- Tällä välin keittämäsi pasta on kypsynyt melkein valmiiksi. Jos valitset pastatähtien sijaan jotain muuta pastaa, se kannattaa leikata tai sekoittaa tehosekoittimessa sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Sekoita jauhot maitoon ja lisää jauhelihan joukkoon. Kiehauta samalla sekoittaen. Lisää lopuksi juusto.
- Sekoita vielä pasta jauhelihakastikkeeseen. Tarjoile ruoka, kun se on sopivan lämmintä pienille suille.
EKO Riisiä, kanaa ja vihanneksia
Ainekset (4–5 annosta):
- luomutomaattimurskaa 1,5 dl
- luomukanaa (jauhettua tai muutoin hienonnettua) 70 g
- luomupalsternakkaa 0,75 dl
- pitkäjyväistä parboiled-luomuriisiä 0,5 dl
- luomusipulia 1 dl
- luomuporkkanaa 0,75 dl
- luomurapsiöljyä 1 rkl
- luomumaissitärkkelystä/-vehnäjauhoja 1 tl
- luomubasilikaa 1 tl
- luomurosmariinia ripaus
- luomuvalkopippuria pieni ripaus
Tee näin:
- Kuori ja hienonna porkkana, sipuli ja palsternakka. Lisää sen verran vettä, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä viisi minuuttia.
- Keitä samalla riisi erikseen pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Lisää kana ja tomaattimurska. Mausta basilikalla, rosmariinilla ja valkopippurilla ja anna kiehua noin 15 minuuttia.
- Sekoita maissitärkkelys/vehnäjauhot ¼ dl:aan vettä ja lisää kanapataan samalla sekoittaen. Kiehauta. Lisää rapsiöljy.
- Sekoita tehosekoittimessa, jotta saat hyvän koostumuksen.
- Tarjoile riisi ja pata yhdessä. Anna ruoan jäähtyä hetken, kunnes se on sopivan lämmintä pienille suille.
VINKKI: Muista, että voit pakastaa ylijääneen ruoan pieninä annoksina. Pakastetun ruoan voi sulattaa laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.
EKO Pasta juustokastikkeella ja parsakaalilla
Ainekset (4–5 annosta):
- luomuparsakaalia 140 g
- kovaa luomujuustoa 60 g
- luomusipulia 1 pieni
- luomupastatähtiä 1 dl
- luomupalsternakkaa 0,5 dl
- luomumaitoa 0,5 dl
- luomumaissitärkkelystä/-vehnäjauhoja 1 tl
- luomurapsiöljyä 1 rkl
- luomuruohosipulia ripaus
- puristettua luomuvalkosipulia puolikas kynsi
- luomusitruunaa 4–5 tippaa
- luomumustapippuria ripaus
Tee näin:
- Kuori palsternakka ja pilko se pieniksi paloiksi.
- Hienonna sipuli ja pane se kattilaan palsternakan, pilkotun parsakaalin ja valkosipulin kanssa. Lisää sen verran vettä, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät.
- Keitä samalla pasta erikseen pakkauksen ohjeiden mukaan. Voit käyttää pastatähtien sijaan mitä tahansa muutakin pastaa, kunhan tarjoilet sen tarpeeksi pienissä paloissa.
- Kun vihannekset ovat pehmenneet, lisää ruohosipuli ja sekoita ainekset sileäksi kastikkeeksi. Lisää mustapippuri ja rapsiöljy.
- Sekoita maissitärkkelys/vehnäjauhot maitoon ja lisää kastikkeeseen. Kiehauta. Mausta muutamalla tipalla sitruunamehua.
- Sekoita pasta kastikkeeseen ja lisää joukkoon raastettu juusto. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile ruoka, kun se on sopivan lämmintä pienille suille.
VINKKI: Muista, että voit pakastaa ylijääneen ruoan pieninä annoksina. Pakastetun ruoan voi sulattaa laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.
EKO Perunaa ja lihapataa
Ainekset (4–5 annosta):
- luomuperunaa 4 kpl (300 g)
- naudan luomujauhelihaa 100 g
- luomumaissia purkista 0,5 dl
- luomuporkkanaa 0,75 dl
- luomurapsiöljyä 1 rkl
- maissitärkkelystä
- luomuvalkopippuria ripaus
- luomulaakerinlehteä yksi
- luomutimjamia pieni ripaus
- Vettä
Tee näin:
- Kuori ja pilko porkkana ja peruna. Pane juurekset, jauheliha ja mausteet kattilaan. Lisää sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
- Sekoita 1 tl maissitärkkelystä ¼ dl:aan vettä ja lisää suuruste pataan. Kiehauta.
- Ota laakerinlehti pois padasta ja lisää maissinjyvät.
- Sekoita kaikkia aineksia, keitinvettä ja öljyä tehosekoittimessa, kunnes koostumus on sopiva.
- Tarjoile ruoka, kun se on sopivan lämmintä pienille suille.
VINKKI: Muista, että voit pakastaa ylijääneen ruoan pieninä annoksina. Pakastetun ruoan voi sulattaa laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.
EKO Perunaa, turskaa ja porkkanaa
Ainekset (4–5 annosta):
- luomuperunaa 4 kpl (300 g)
- ympäristömerkittyä turskaa 100 g
- luomusipulia 1 pieni
- luomupalsternakkaa 0,75 dl
- luomuporkkanaa 0,75 dl
- luomurapsiöljyä 2 rkl
- luomukermaa 0,5 dl
- luomutilliä kaksi ripausta
- luomusitruunaa muutama tippa
- luomuvalkopippuria ripaus
- vettä 1 dl
Tee näin:
- Kuutioi perunat, laita kattilaan ja lisää 1 dl vettä. Keitä kannen alla, kunnes perunat ovat pehmeitä. Säästä keitinvesi, jos sitä on vielä jäljellä.
- Kuori ja pilko palsternakka, porkkana ja sipuli noin ½ cm:n kuutioiksi. Laita juurekset pataan ja lisää 0,5 dl kermaa sekä sen verran vettä, että juurekset peittyvät. Mausta valkopippurilla. Vähennä lämpöä, kun juurekset alkavat kiehua, ja anna niiden kiehua hiljaa kannen alla pehmeiksi.
- Kuutioi turska, laita kattilaan ja lisää noin ½ teelusikallista sitruunamehua. Anna kiehua juuresten kanssa.
- Lisää lopuksi tilli ja sekoita sitten kastiketta, kalaa ja perunoita tehosekoittimessa muutama sekunti.
- Tarjoile kalapata perunoiden kanssa, kun ruoka on jäähtynyt pienille suille sopiviksi.
VINKKI: Muista, että voit pakastaa ylijääneen ruoan pieninä annoksina. Pakastetun ruoan voi sulattaa laittamalla sen muutamaksi sekunniksi mikroaaltouuniin.
Kasvislasagne
Ainekset (4-5 annosta)
- luomupastaa 2 dl
- luomuherkkusieniä ½ dl
- luomukermaa ½ dl
- luomuporkkanaa ½ dl
- mietoa luomujuustoraastetta 20 g
- luomurapsiöljyä 1 tl
- luomujuuriselleriä ½ dl
- kuivattua luomubasilika ripaus
- kuivattua luomutimjamia ripaus
- kuivattua luomuoreganoa ripaus
- luomupurjoa ½ dl
- luomutomaattimurskaa 2,5 dl
Tee näin:
1. Kuori ja pilko porkkana, purjo ja juuriselleri. Laita juurekset kattilaan, lisää tomaattimurskaa ja sen verran vettä, että juurekset peittyvät. Keitä, kunnes palat ovat pehmeitä. Lisää hienonnetut herkkusienet.
2. Lisää mausteet ja sekoita joukkoon kerma. Kiehauta samalla sekoittaen.
3. Keitä samalla pasta erikseen pakkauksen ohjeiden mukaan. Sekoita pasta juureskastikkeeseen.
4. Lisää juustoraaste ja rapsiöljy ruokaan. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa, jotta saat sopivan koostumuksen. Anna jäähtyä ja tarjoile, kun ruoan lämpötila on sopiva.
Pastaa ja lohta
Ainekset (4 – 5 annosta):
- lohta 100 g
- luomupastaa 1 ½ dl
- keskikokoista luomuperunaa 2 kpl
- luomujuuriselleriä ¾ dl
- luomuporkkanaa ¾ dl
- luomukermaa 1 dl
- luomuvehnäjauhoja 1 tl
- luomurapsiöljyä 1 rkl
- luomusitruunamehua tuorepuristettuna 1 tl
- luomutilliä ripaus
- luomuvalkopippuria ripaus
Tee näin:
1. Kuori ja pilko peruna, juuriselleri ja porkkana. Lisää sen verran vettä, että juurekset peittyvät. Keitä, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Lisää kerma.
2. Keitä samalla pasta erikseen pakkauksen ohjeiden mukaan. Muista keittämisen jälkeen leikata pasta sopivankokoisiksi paloiksi.
3. Leikkaa lohi sopivankokoisiksi paloiksi ja lisää juuresten joukkoon. Anna kiehua muutama minuutti samalla sekoittaen.
4. Sekoita jauhot ¼ dl:aan vettä ja sekoita lohi- ja juurespataan. Anna kiehahtaa uudelleen.
5. Mausta tillillä ja valkopippurilla ja lisää lopuksi öljy ja sitruunamehu. Sekoita pataa tehosekoittimessa, kunnes koostumus on sopiva.
6. Tarjoile pata pastan kanssa, kun ruoka on jäähtynyt sopivaksi pienille suille. Hyvää ruokahalua!
Lue lisää evästeistä
Sulje