EKO Perunaa, lohta ja herneitä
Ainekset (4–5 annosta):
- luomuperunaa 4 keskikokoista 5 dl
- Vettä 1 dl
- luomulohta 100 g
- luomuherneitä 0,5 dl
- luomujuuriselleriä 1 dl
- kuivattua luomutilliä 2 tl
- luomusitruunamehua 1 tl
- luomurapsiöljyä 1 tl
- luomuvehnäjauhoja 2 rkl
- luomumaitoa 0,5 dl
- luomuvalkopippuria pieni ripaus
Tee näin:
1. Pilko 2 perunaa pienemmiksi paloiksi, laita kattilaan ja lisää 1 dl vettä. Keitä kannen alla, kunnes perunat ovat pehmeitä. Soseuta perunat keitinvedessä.
2. Pilko 2 raakaa perunaa ja juuriselleri noin ½ cm:n kuutioiksi. Pane ne pataan ja lisää 1,5 dl maitoa. Vähennä lämpöä, kun juurekset alkavat kiehua, ja anna niiden kiehua hiljaa kannen alla pehmeiksi. Sekoita koko ajan, jotta maito ei palaisi pohjaan.
3. Sekoita jauhot ½ dl:aan maitoa ja lisää juuresten joukkoon. Kiehauta.
4. Lisää sitten herneet, tilli, sitruunamehu ja rapsiöljy. Sekoita.
5. Sekoita lopuksi juurekset ja perunamuusi. Leikkaa lohi pienemmiksi paloiksi, lisää pataan ja anna kiehua minuutin tai pari. Lisää vähän maitoa tai vettä saadaksesi haluamasi koostumuksen. Tarjoile ruoka, kun se on sopivan lämmintä pienille suille.
EKO Spagetti, tomaatti ja mozzarella
Ainekset:
- luomupastaa 2 dl
- luomuporkkanaa 1 dl
- luomutomaattimurskaa 1 dl
- luomusipuli 1 pieni
- luomumozzarellaa 45 g
- punainen luomupaprika ½ (30 g)
- luomumaitoa 1,5 dl
- kovaa mietoa luomujuustoa 25 g
- maissitärkkelystä/vehnäjauhoja 1 tl
- luomurapsiöljyä 1 rkl
- luomubasilikaa ripaus
- luomuoreganoa ripaus
Tee näin:
1. Kuori ja pilko porkkana, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Keitä vihanneksia tomaattimurskassa ja lisää sen verran vettä, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes palat ovat pehmenneet. Mausta ripauksella oreganoa ja lisää pilkottu basilika.
2. Keitä samalla pasta erikseen pakkauksen ohjeiden mukaan.
3. Sekoita maissitärkkelys tai vehnäjauhot ½ dl:aan maitoa. Lisää seos ja loput maidosta vihannesten joukkoon. Anna kiehua ja sekoita samalla, jotta ruoka ei palaisi pohjaan.
4. Lisää rapsiöljy. Pilko mozzarella ja raasta kova juusto. Lisää molemmat juustot pataan samalla sekoittaen. Sekoita vihannesseos tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
5. Lisää nyt valmiiksi keitetty pasta kastikkeeseen. Sekoita vielä koko annosta tehosekoittimessa, kunnes pasta on sopivankokoista. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile ruoka, kun se on sopivan lämmintä pienille suille.
Pastaa ja jauhelihakastiketta
Ainekset (4–5 annosta):
- luomuporkkanaa 2,5 dl
- naudan luomujauhelihaa (13 %) 80 g
- paseerattua luomutomaattia 2 dl
- luomujuuriselleriä 1,25 dl
- luomupastatähtiä 1 dl
- luomusipuli puolikas pieni
- ympäristömerkittyä rapsiöljyä 1 rkl
- jauhettua luomutimjamia ripaus
- luomuoreganoa ripaus
- luomumustapippuria ripaus
Tee näin:
1. Kuori ja pilko porkkana, sipuli ja juuriselleri. Laita kattilaan.
2. Lisää paseerattu tomaatti. Kiehauta kannen alla.
3. Keitä samalla pastatähdet erikseen pakkauksen ohjeiden mukaan. Jos käytät spagettia tai muunlaista pastaa, se kannattaa leikata sopivankokoisiksi paloiksi.
4. Sekoita kastikkeen joukkoon jauheliha ja mausteet ja jatka keittämistä, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lisää rapsiöljy.
5. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, jos haluat koostumuksesta sileämmän.
6. Tarjoile pastan kanssa.
Riisiä ja stroganoffia
Ainekset (4–5 annosta):
- paseerattua luomutomaattia 3 dl
- naudan luomujauhelihaa (13 %) 100 g
- luomuporkkanaa 1,25 dl / 10 cm
- luomusipulia puolikas pieni
- pitkäjyväistä parboiled-luomuriisiä 0,5 dl
- luomurapsiöljyä 1 rkl
- luomumaitoa 4 dl
- luomutimjamia ripaus
- luomuvalkopippuria pieni ripaus
- luomuvehnäjauhoja 2 tl
Tee näin:
1. Kuori ja pilko porkkana ja sipuli. Laita juurekset kattilaan. Lisää maito, jauheliha, mausteet ja paseerattu tomaatti. Keitä, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
2. Keitä samalla pasta erikseen pakkauksen ohjeiden mukaan.
3. Sekoita 2 tl vehnäjauhoja ¼ dl:aan maitoa, ja lisää pataan jauhelihan ja vihannesten joukkoon. Anna kiehahtaa uudelleen.
4. Lisää öljy ja sekoita tehosekoittimessa, kunnes palat ovat sopivankokoisia.
5. Tarjoile riisi ja pata, kun ruoka on jäähtynyt sopivaksi pienille suille.
Vihannespata riisillä
Ainekset:
- luomuporkkanaraastetta 100 g
- luomuporkkanaa kuutioituna 1 dl
- luomutäysjyväriisiä 1 dl
- luomusipulisilppua ½ dl
- luomumaitoa 1 dl
- luomutomaattimurskaa ½ dl
- luomukookoshiutaleita ½ dl
- luomurapsiöljyä 1 rkl
- luomutäysjyväriisijauhoa 1 rkl
- luomukorianteria ripaus
- luomukuminaa ripaus
- luomuinkivääriä ripaus
- luomukurkumaa ripaus
Tee näin:
1. Kuori ja pilko porkkana, peruna ja sipuli. Laita kattilaan, lisää tomaattimurska ja maito. Keitä, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
2. Lisää mausteet ja öljy. Lisää jauhot ja anna padan kiehahtaa uudelleen samalla sekoittaen.
3. Keitä tällä välin riisi erikseen pakkauksen ohjeiden mukaan.
4. Sirottele kookoshiutaleita vihannesten päälle. Sekoita pata tehosekoittimessa, jos haluat koostumuksesta sileämmän. Tarjoile pata ja riisi, kun ruoka on sopivan lämmintä pienille suille.
Perunaa ja turskaa
Ainekset (4-5 annosta):
- luutonta turskaa 100 g
- perunaa (keskikokoista) 3 kpl
- porkkanaa ½ dl
- rapsiöljyä 1 tl
- palsternakkaa ½ dl
- sipulia ½ dl
- sitruunaa 1 rkl
- tilliä (kuivattua) ripaus
- valkopippuria ripaus
Kaikki ainekset ovat luomua.
Tee näin:
1. Pilko peruna, juurekset ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan, lisää maito ja sen verran vettä, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä samalla sekoittaen, kunnes juurekset ovat pehmenneet, ja soseuta ne sitten keitinvedessä.
2. Keitä turskafilee, pilko se pieniksi paloiksi ja sekoita juuressoseeseen.
3. Lisää sitruunamehu ja rapsiöljy sekä vähän tilliä ja valkopippuria.
4. Tarjoile ruoka, kun se on sopivan lämmintä. Hyvää ruokahalua!
Lentävä Kalle riisillä, kinkulla ja banaanilla
Ainekset (4-5 annosta):
- suolatonta kinkkua (jauhettuna tai veitsellä hienonnettuna) 100 g
- porkkanaa 10 cm
- parboiled -riisiä ½ dl
- tomaattimurskaa ½ dl
- kermaa ½ dl
- punaista paprikaa 35 g
- muussattua banaania 3 rkl
- vehnäjauhoja 2 tl
- voita 1 rkl
- sipulisilppua 1 rkl
- mustapippuria ripaus
Kaikki ainekset ovat luomua.
Tee näin:
1. Kuori ja pilko porkkana ja sipuli. Laita ne kattilaan. Lisää kerma, paseerattu tomaatti, paprika ja kinkku. Keitä samalla sekoittaen, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
2. Keitä samalla pasta erikseen pakkauksen ohjeiden mukaan.
3. Sekoita 2 tl vehnäjauhoja ¼ dl:aan vettä ja lisää pataan kinkun ja juuresten sekaan. Kiehauta uudelleen samalla sekoittaen ja lisää sekaan ruokalusikallinen voita.
4. Soseuta banaani, lisää pataan ja sekoita tehosekoittimessa, jos haluat koostumuksesta sileämmän. Lisää pippuria oman maun mukaan.
5. Tarjoile riisi ja pata, kun ruoka on jäähtynyt sopivaksi pienille suille.
Lue lisää evästeistä
Sulje